Puf böreği ile fırında tavuk budu için çok lezzetli ve ilginç bir tarif. Arkadaşlarınız akşam yemeğine geldiğinde akşam için gerçekten göz alıcı bir yemek. Yanında patates kızartması ve pilav ile servis edilebilir.
Tavuk butlarını derili veya derisiz olarak haşlayabilirsiniz. Benim gibi derisiz but haşlayacaksanız butlara sulandırılmış salçayı bir fırça yardımıyla sürmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde daha iştah açıcı görüneceksiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında tavuk budu tarifi malzemeler
- 1 adet tavuk budu ( butların büyüklüğüne göre 2-3 adet olabilir) 1/2 dilim milföy her but için tuz, karabiber 1 yumurta sarısı çörek otu
Fırında tavuk budu tarifleri nasıl yapılır?
Butları bol suda yumuşayana kadar haşlayın ve tuzlayın. Pankek hamurunu kısa bir süre buzluktan çıkarın ki erisin ve yuvarlanırken dağılmasın. Milföy hamurunu iki eşit parçaya bölün. Puf böreğinin yarısını tüm kemiğin etrafına sarın. Böreğe sarılan tavukları ilmekleri ile birlikte tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200°F fırında tavuk ve börek kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]