Fırında tavuk budu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Eşimin dünyada en sevdiği şey, haftanın 8 günü yorulmadan yiyebildiği tek yemek… Ekstra kızarmış görünsün isterseniz tavuk butlarını ovuştururken biraz ketçap veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Fırından çıkarınca bıçakla kontrol etmeyi unutmayın.

Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

4 tavuk budu
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 orta boy tatlı patates
1 orta boy havuç
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
zaatar
tuz
karabiber
1 defne yaprağı

Fırında tavuklu tavuk tarifi nasıl yapılır?

1. Tavuk butlarını yıkayın ve üstü kapalı bir fırın kabına koyun. Üzerine zeytinyağı ve baharatlarla ovun.
2. Soğan, patates ve havuçları doğrayın. Doğranmış sebzeleri soyduğunuz tüm sarımsaklarla karıştırın ve butlara ekleyin.
3. Yağlanmış tavuğu sebzelerin üzerine dizin, 1 su bardağı su ve defne yaprağını fırın tepsisine ekleyin.
4. Fırın kapağının kapağını kapatın ve 220 derecede 60-65 dakika fırında pişirin.
5. Süre sonunda fırın tepsisinin kapağını açın. Ocağın kızartma kısmını açın ve tavukları üzeri kızarana kadar pişirin.
6. Pişip pişmediğini bıçakla kontrol ettiğiniz tavuğu alın, fırının ızgarasını açın ve tavuğu kızarttıktan sonra sıcak olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın