Fırında tavuk dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta yazlıktayken kayık ve kayık dedik ve aşağıdan yukarıya bu tarifin yolu açıldı. Hatta eskiler sandalete benzettikleri için sanıyorum bu tür tariflere sandal keyfi vb. isimler vermişler. Bildiğimiz dolmanın fırın versiyonu ve üstten değil yandan dolduruluyor. Hatta bir çeşit acı biber 🙂

Bu yüzden biberleri güzelce yerleştirip içini dolduruyoruz. Tarifimin en önemli yanı biberleri önceden haşlamıyor olmamız. Onları kızartmadığımız için, fırına aldığımda yağlı değiller ve mükemmel bir kıvamda pişiyorlar.

Kırmızı biber veya kapya biberleri fırında pişirildiğinde harika bir köz aroması ve tadı verir. Tavuk harcı ile birleştirirseniz ne olur bir düşünün 🙂

Bu arada size bir mutfak sırrı vereyim, ne de olsa bunlar biber ve pişirmeden önce tam olarak istediğiniz gibi görünmüyorlar. Bu nedenle biberlerin dibini delmeden kazıyıp bıçakla düzlerseniz tepside daha rahat durduklarını görebilirsiniz.

Bu tarifi hazırlamak için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yok. Domates, soğan ve isteğe bağlı olarak biraz soğan ve doğradığınız biber parçaları yeterli olacaktır. Tuz, karabiber ve zeytinyağını saymayın tabii…

Bu tarifi fırında pişireceğiniz için acı biberin çiğ kalacağını düşünmenize gerek yok. Sonuç harika. Çok lezzetli bir tarif. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Fırında Tavuk Dolma Biber Tarifi Malzemeler

    500 gram tavuk göğsü 4 adet kapya biber 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet büyük boy domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz karabiber İsteğe göre taze rendelenmiş kaşar peyniri

Biberli tavuk dolması tarifi nasıl yapılır?

Soğanı doğra. Domateslerin kabuklarını soyup güzelce doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Kapya biberi yıkayın, fotoğraftaki gibi bıçakla geniş bir delik açın ve içindeki çekirdekleri temizleyin. Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın, soğanları ve bir tutam tuzu ekleyip hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Tavuğu pembe soğanlara ekleyin ve suyunu salana kadar karıştırın. Son olarak doğranmış domates ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin. Suyunu çekmeye başlayınca ocaktan alın. Karabiber ekleyin ve ocaktan alın. Biberleri fırın tepsisine dizin ve tavuklu karışımı biberlere paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin, 30 dakika sonunda tavukların üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve 10 dakika daha pişirin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın