Fırın Tavuk Erişte tarifi için öncelikle tavuğu kaynar suda pişene kadar haşlayalım.
Bu sırada soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ile tencereye alıp yumuşayana kadar kavurun.
Domates salçası ekleyin ve aroma kaybolana kadar kızartın. Karabiber ve tuzu ilave edin ve karıştırdıktan hemen sonra kuru erik ekleyin ve beş dakika kızartın.
Kızaran karışımı bor veya orta boy bir tepsiye alıp yayalım. Şimdilik haşlanan tavuk parçalarını eriştelerin üzerine koyalım. Biraz pişmesi için pilavın üzerine yeterince tavuk suyunu dökelim.
Hazırladığımız pirinci 200 derecede iyice ısıttığımız fırının altına koyalım ve pişirelim. Fırında suyunu çeken pirinci alıp üzerini beyaz bir bezle örtelim ve üzerini bir tepsi veya kapakla kapatalım.
15 dakika dinlendirilen Tavuklu Eriştelerimizi dilediğiniz gibi sipariş verebilirsiniz.
Eriştenin suyu yetmiyorsa sıcak su ekleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]