Fırında Patates Köfte tarifi için önce patatesleri haşlayın ve ezin.
Yağı tavaya koyun. Biraz ısındıktan sonra yemek için soğanlarımızı doğrayın, hızlıca ekleyin.
Ardından salça, tuz, karabiber ve karabiberi ekleyip iki dakika kavurun.
Üzerine patates püresini ekleyin ve 5 dakika kızartın, ardından ısıyı kapatın.
Eğer ıslanıyorsanız 1,5 su bardağı iyi bulguru 1 su bardağı ılık suda bekletin.
Bulgurun suyu süzüldükten sonra üzerine irmik eklenir ve yoğurulur. Unu ekleyip yoğurmaya devam edin.
Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Daha sonra elimizi suya batırıp mandalina parçalarını koparıp sarıyoruz.
İç çamurunu koyup ağzını sıkalım ve toplayalım.
Her şeyi bu şekilde bitirdikten sonra bir tencereye 2 litre sıcak su koyun. Kaynattıktan sonra köftelerimizi suyun içinde bırakın.
Suyun yüzeyine çıkınca 5 dakika bekletin, sonra bir kaba alıp süzün.
Sarımsak ezmesi ile sosu hazırlayalım: Bunun için derin bir tavaya yağımızı alıp salçamızı ve 2 diş ezilmiş sarımsağı ekleyip kavuralım. Doldurduğumuz köftelerin üzerine sosumuzu döküp servis yapalım.
Haşlanmış Patatesli Köfte servise hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]