Kahvaltıda ekmeğe sürülebilecek lezzetli fıstık ezmesi yapıyoruz.
Aldığımız fındıkları bir tavaya alıp kısık ateşte 5 dakika kavurup elimizle ezip kabuklarını ayırıyoruz.
Çıkardığımız fıstıkların yarısını yemeğin içine koyuyoruz, zaman zaman durup fıstıkları çekiyoruz.
Tutarlılık sizinle.
Yumuşayana kadar çekiyoruz yağ eklemeye gerek yok azaldıkça yağını veriyor.
Ezilmiş macunu bir kaseye alıyoruz
Fıstıkların kalan yarısını mutfak robotundan geçirin ve nabız atın.
Bazılarını tatlı olana kadar çektim, diğer yarısı biraz katı oldu.
Yaptığımız macuna 3 kaşık bal koyup karıştırıyoruz.
Tatlı olmasını istiyorsanız damak zevkinize göre bal ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız macunu kavanoza koyun ve kapağını kapatın.
Sıcaklığı sıcak tutabiliriz
Ev yapımı fındık hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]