Merhaba sevgili arkadaşım,
Havalar soğudukça pasta yapma isteğimiz de artmaya başladı 🙂 Bu sefer vereceğim tarif kimin son dilimini yemek için uğraştıracak türden 🙂 Dream Team, Cake + Cream + Karamel + Fıstık!
Bu tarifi hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. Öncelikle kekinizin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin. Tereyağlı kurabiyeler yağla yapılanlara göre daha yoğundur, bu nedenle pişirirken dikkatli olun. Ben 30 cm Tefal Delibake dikdörtgen kek kalıbı kullandım.
Bir diğer önemli nokta da şeker 190-200 derece gibi çok yüksek bir sıcaklıkta karamelleştiği için karamel yaparken yüksek sıcaklığa dikkat etmeniz ve kremayı eklerken olası sıçramalardan kendinizi korumanızdır. Isıyı iyi dağıtan yapışmaz bir tava kullanın. Ben 28cm Tefal Ekspress kızartma tavası kullandım.
Son olarak kekin üzerine kremayı sürdüğünüzde kekin tamamen soğuması çok önemlidir. Aynı şey karamel sosu için de geçerli.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Fıstıklı karamelli ve snickers pasta tarifi için malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı eritilip soğutulmuş tereyağı ½ su bardağı süt 2,5 buçuk su bardağı un 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu
krema için:
- 1 paket krem şanti 1 paket süt kreması
Karamel hazırlamak için:
- 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kutu kremalı süt (200 ml) Yer fıstığı
Fıstıklı ve karamelli Snickers pasta tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları ve toz şekeri şeker eriyene ve yumurta beyazlaşana kadar çırpın. Süt ve tereyağını ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve topaklar kaybolana kadar karıştırın. Kek kalıbını biraz tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün. 180 derece fırında 30 dakika pişirin, fırının ısısını 150 dereceye düşürün ve 15 dakika daha içi kuruyana kadar pişirin. Kek pişerken karamel tavasında şekeri eritin, tereyağını dikkatlice ekleyin ve spatula ile karıştırın. Karıştırdıktan sonra kremayı ekleyin ve karameli hazırlamak için dikkatlice karıştırın. Ocağı kapatıp fıstıkları ekleyin ve soğumaya bırakın. Pişen kek ılıyınca kalıbı ters çevirerek çıkarın. Şişmiş yeri bıçakla kesin ve servis tabağına alın. Krem şantiyi krem şanti ile çırpın. Tamamen soğutulmuş kek yüzeyine yayın. Üzerine soğuyan karameli döküp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]