Fıstıklı Karamelli Turta – En Sevdiğim Yemek

Fıstıklı Karamelli Tart Tarifi, Fıstıklı Karamelli Tart Nasıl Yapılır?

Kekimize başlayalım ve krem ​​şantiyi çırpalım. çırpılmış kremanın iyi soğutulması gerektiği bilinmektedir.

Krem şanti hazırlanışı, süt ve krem ​​şanti tozunu dar ve uzun bir kaba koyun ve 5 dakika çırpın.

Çırpmayı bitirelim ve büyüyen ve tıraş köpüğüne benzeyen krem ​​şantiyi ağzı kapalı buzdolabına koyalım.

Bunu bir gün önceden yaparak da hazırlayabilirsiniz.

Krema hazır olduktan sonra karamel sosu yapmaya başlayabiliriz. Bu nedenle şekeri büyük bir tencereye koyalım, ocağı kısık ateşe alıp şeker eriyene kadar bekleyelim, tavayı ara ara sallayalım ve eriyen tarafta erimeyen şekerin karışmasını sağlayalım.

Şeker karışmadığında tahta kaşıkla karıştıralım.

Şeker eriyince yağı ekleyelim, yağ erimiş şeker gibidir, sütün içindeki nişasta ile karıştıralım ve eriyen şekerin içine yavaş yavaş dökelim ve karıştıralım.

Bunu eklediğinizde şeker kesilebilir, ancak kaynamaya devam edin. Kaynayınca şeker tekrar erir. Karamel sosu ocaktan alıp soğumaya bırakalım, eriyen şeker nişastadan dolayı kıvam alıp sos halini alır.

Sos sıcak olana kadar sık ​​sık karıştırın, böylece kabuğa yapışmaz.

Karamel sos soğuduktan sonra ağzı kapatılarak saklanabilir. Hava geçirmez bir cam kavanozda buzdolabında bir aya kadar saklayabilirsiniz.

Karamel sosunu bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklamak mümkündür. Karamel sos hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemdeki karamel sos tarifine göz atmanızı tavsiye ederim.

Kek için hamuru koyup fırına verelim 180 derecede pişirip gitmemiz gerekiyor.

Daha sonra hamuru hazırlayacağımız bir kaba yumurtaları ve şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpıcı ile koyalım.

Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpın.

Ardından kuru malzemeleri 3-4 defa yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim.

Kek hamuru hazır olunca tart kalıbını tereyağ, biraz un ile yağlayalım ve kek hamurunu kalıba dökelim.

Daha sonra hamurun havasının çıkması için kalıba birkaç kez vuralım. Daha sonra önceden ısıttığımız fırına kekimizi koyalım ve pişirelim, kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edelim ve pişen keki fırından alıp keki yapacağımız tabağa koyalım. Ve kek soğuyana kadar dinlenmeye bırakın.

Kek sıcakken kalıptan kolayca çıkıyor. Kek hazırlanıp soğuyunca cevizleri soyup ortadan ikiye keselim. Hazırladığımız fındıkları karamel sosun içine atalım ve sosun son şeklini alması için karıştıralım.

Kek için gerekli olan kek krem ​​şanti ve karamel sos hazır olduğunda montaj işlemine geçebiliriz.

Kekin her tarafına süt dökerek keki iyice ıslatıyoruz sonra kremayı kekin kenarına koyup yayıyoruz.

Son olarak antep fıstıklı karamel sosunu tüm kekin üzerine yavaş yavaş döküp kaşığın arkasıyla yayalım, kekin üzerini kapatıp son kez buzdolabına kaldırıp 4-5 saat dinlendiriyoruz. Bu keki bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında 1 gece bekletirseniz çok lezzetli bir kek elde etmiş olacaksınız.

Bu keki benim yaptığım gibi tart kalıbında yapabileceğiniz gibi borcam veya tepside de hazırlayabilirsiniz. Anlatması uzun sürse de pratikte yapması çok kolay ve inanın ağızda kalan tat tüm bu çabaya değer.

Hikayenin seni korkutmasına ve bunu başarmanı engellemesine izin verme.

Umarız herkes bu lezzetli pastayı tadabilir, sevgiler, dostlar.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın