fıstıklı bisküvi tarifi malzemeleri
- 125 gram yumuşatılmış tereyağı
- 1 yumurta (beyaz)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı fıstık tozu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı iri kıyılmış kaju
- 2 bardak un
içeri;
- 1 yumurta beyazı
- bütün fıstık
Antep fıstıklı bisküvi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde daireler yapın ve önce yumurta beyazına bulayın.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine 1 bütün fıstık batırın.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirin.
- Pişen bisküviyi fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyunca lezzetli olacaktır. şifa olsun.
Fotoğraflı fıstıklı kurabiye tarifi
Fistikpare Kurabiyesi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]