medyauzmani.com

fıstıklı kurabiye

fıstıklı bisküvi tarifi malzemeleri

  • 125 gram yumuşatılmış tereyağı
  • 1 yumurta (beyaz)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı fıstık tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri kıyılmış kaju
  • 2 bardak un

içeri;

  • 1 yumurta beyazı
  • bütün fıstık
Antep fıstıklı bisküvi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde daireler yapın ve önce yumurta beyazına bulayın.
  4. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  5. Üzerine 1 bütün fıstık batırın.
  6. 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirin.
  7. Pişen bisküviyi fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  8. Soğuyunca lezzetli olacaktır. şifa olsun.

Fotoğraflı fıstıklı kurabiye tarifi

Fistikpare Kurabiyesi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın