Fıstıklı kurabiye – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Antep fıstıklı kurabiye nasıl yapılır? Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Çayı 5, Eski Kuruyemişler, Çay Saati, Kurabiyeler, Kurabiye Tarifleri, Bisküvi Yapılışı, Kuruyemişler, Tuzlu Antep Fıstığı, Tuzlu Kitap Antep Fıstığı, Kurabiye – Bisküvi

Çıkış tarihi: 04-24-2008

4 5 5 1

Bu fıstıklı kurabiyeler dün yaptığım ikinci kurabiye tarifinde. Nutella’dan sonra aynı dolapta küçük kaplara koyduğum fındıkların bayatlamamasına dikkat ediyorum. Tadını aldım, bayatlamanın arifesindeydi. Bu şekilde değerlendirmek istedim. Başarılı iş…

fıstıklı bisküvi tarifi malzemeler

    1/2 paket margarin (125g) 2 yemek kaşığı süt 2 çay kaşığı hazır kahve veya sıcak çikolata tozu 2 yumurta 1/2 bardak şeker 1/2 paket kabartma tozu Yeterince un (Başlangıç ​​için 2 bardak) 1 bardak tuzlu yer fıstığı

Fıstıklı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Unu derin bir kaseye koyun ve içine bir yumurta kırın. Margarin, süt, neskafe, şeker ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun (kıvamı korumak için unu azar azar ekleyin). Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şekli verin. Top şeklindeki hamur daha sonra yumurta beyazına ve tuzlu fıstıklara bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın