Yine sizlere bomba bir tarifim var. Şimdiye kadar yaptığım brownilerin arasında favorim kesinlikle bu 🙂
Çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır kıvamı.
Kandilden dolayı bu akşam aile büyüklerini ziyarete gittik. Yolda yaptığım un helvası, vişneli peksimet ve brownieden bir sepet hazırladım, tarifini birazdan vereceğim. Yemekten sonra halkımız gözlerine inanamadı.
İlk fırsatta denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fıstıklı dondurmalı brownie tarifi için malzemeler
- 200 gram tereyağı 2 paket bitter çikolata (160 gram) 1 su bardağı un 4 yemek kaşığı kakao 3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı antep fıstığı
slayt başına
- 1 top fıstıklı dondurma
dekore etmek
- İsteğe göre çikolata sosu
Fıstıklı dondurmalı browni tarifi nasıl yapılır?
Varsa küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı küvette değilse mikrodalgada eritin. Çikolata eriyince oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Derin bir kaseye yumurtaları kırın, şekeri ekleyin ve çırpın. Çırparken yumurtanın çok fazla kabarmamasına dikkat edin. Yumurta ve şeker iyice karışınca içine un ve kakaoyu eleyin. Kaşık yardımıyla karıştırın. Çikolata ve tereyağ karışımını hamura ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. Son olarak bir bardak antep fıstığını ekleyin ve tekrar karıştırın. Hamur çikolata ile karıştırıldıktan sonra, küçük bir kare fırın tepsisini veya tavayı biraz tereyağı veya sıvı yağ ile yağlayın. Hamur karışımını kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan kek oda sıcaklığına gelince dilimleyin. Servis tabağına aldığınız dilimlerin üzerine çikolata sos gezdirip bir top dondurma ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]