Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de damla tatlılardır. Şişten kadayıflara, baklavadan Revan’a hepsini ayrı ayrı seviyorum. Bugünkü tarifimiz fıstıklı baklavaya rakip olacak kadar lezzetli ama bir o kadar da kolay.
Klasikleri seven ve eski lezzetleri özleyenler için fıstıklı harika ve lezzetli bir tarif.
Ben şekere şekil vermek için tahta kurabiye kalıbı kullandım. Bu kalıpları pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz. Kalıp kullanmak istemeyenler elleriyle yuvarlayarak da şekil verebilirler.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Fıstıklı börek tarifi malzemeleri
- 125 gram tereyağı 1 yumurta 3 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay bardağı yer fıstığı 1 poşet kabartma tozu 2 su bardağı un
Bir içki için:
- 3 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu
Fıstıklı börek tarifi nasıl yapılır?
Şerbeti için kullanacağımız tüm malzemeleri tencereye alıp yüksek ateşte şeker tamamen eriyene kadar pişiriyoruz. Şerbeti ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki yağı, kabartma tozunu, toz şekeri, yumurtaları, irmiği, yer fıstığını ve unu bir karıştırma kabına alın. Tüm malzemeleri karıştırıp hamur toparlanana kadar yoğuruyoruz. Cevizden iri parçalar kopartarak hamura şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından yeni çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti dökün. Bir tutam yer fıstığı tozu ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]