Merhaba sevgili arkadaşım,
Hafta sonu kahvaltı için gittiğimiz kahvaltıdan, mezelerden ve orada tattığımız fette denilen salatadan fettuş tarifinde bahsetmiştim. Fette tarifi, Türk ve Lübnan mutfağını kapsayan lezzetli tariflerden biridir.
İnternette araştırıp Levanten mutfağının ne olduğuna baktığımda Wikipedia’da aşağıdaki tanımı buldum.
Levanten mutfağı Levant veya ‘Büyük Suriye’ bölgesinin geleneksel mutfağıdır.Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan gelenekler bu bölgede yaygındır ve bu gelenekler günümüzde de geçerlidir.Suriye, Lübnan, İsrail, Ürdün, Kuzey Irak’ı kapsar. ve Türkiye ve Filistin’in güneydoğu bölgeleri.
Bu kadar geniş bir coğrafyaya yayılmış tariflere ulaşabilmek gerçekten çok güzel. Bu mutfağın en popüler tarifleri humus, abou ghanoush, taboul, falafel ve fattoush (fattoush).
Fette’nin tarifinin kıyma, tavuk veya patlıcanlı versiyonları da var ama benim favorim nohut, tahin ve yoğurt. Burada yine lavaş kullanıyoruz ve lavaşları kızartıyoruz.
Görüntülü ders:
İçerik Tablosu
Viti salatası için malzemeler (tahinli ve nohutlu)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gr yoğurt 3-4 yemek kaşığı tahin 2 diş sarımsak 1 kızartmak için zeytinyağı Lavaş için tuz Biber ve kimyon
Feti salatası (tahinli nohutlu) tarifi nasıl yapılır?
Lavaşı küçük üçgenler halinde kesin ve yağda kızartın. Ezilmiş sarımsak, tahin ve sütü karıştırın. Nohutların bir kısmını ayırın ve kalan nohutları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Kızaran lavaşları servis tabağına alın. Yoğurtlu harcı yüze dökün. Nohutları biraz kimyon ve kırmızı biberle sıvı yağda kavurun. Yağda kavrulmuş leblebiyi salataya ekleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]