gözleme tarifi malzemeleri
- Çeyrek yaş maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 600 ml ılık su
- 500 gram bir
- 1 çay kaşığı tuz
üzerine;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- çeri domatesler
- biraz kaya tuzu
- zeytin
- Biberiye
- Biraz taze kekik
Pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamuru için tüm malzemeleri geniş bir kaba alın ve iyice yoğurun. 7 dakika hamur makinesinde yoğurt yaptım. Ayrı bir kaseye biraz zeytinyağı dökün ve tamamen yağlayın, hamuru içine dökün, kapağı kapatın ve buzdolabına koyun. Mümkünse buzdolabında 24 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamur buzdolabında ne kadar uzun süre kalırsa, hamur o kadar soğuk ve hafif olur.
- Ertesi gün buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar en az 3 saat dışarıda bırakın. Dikdörtgen bir tepsiye biraz zeytinyağı koyun ve hamuru dökün.
- Üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve parmaklarınızla hamur haline getirin.
- Üzerlerine domates, zeytin, biberiye, kekik ve tuzu döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun .
Resimli pankek tarifi
Focaccia’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]