Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Focaccia (İtalyan) Ekmek Tarifi, Focaccia Ekmeği Nasıl Yapılır?

Yumuşacık dokusu ve muhteşem tadıyla fokaccia ekmeği tarifim var.

Ekmek yapmak için önce hamuru hazırlıyoruz.

Üç su bardağı un, 1,5 su bardağı su, instant maya, şeker, tuz, sarımsak tozu ve iki yemek kaşığı sıvı yağı bir kaba alıp spatula ile karıştırın.

Ekmek çok güzel toplanmış, üzerini streç film ile kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.

Siyah zeytin ve yeşil zeytinlerin saplarını çıkarıp bıçakla kesiyoruz.

Bir sap maydanozu yıkayıp kurutuyoruz.

Kiraz domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.

45 dakika sonra hamura 5-6 parça ayırıp kalan doğranmış zeytinleri, yeşil zeytinleri ve bir tatlı kaşığı kekiği ilave ediyoruz.

Kalan yağ ile pişirdiğimiz fırın tepsisini yağlıyoruz.

Ellerimizi yıkamadan hamuru elimizin yağı ile fırın tepsisine alıp kalan yağı döküyoruz.

Hamuru dilediğiniz gibi süslüyoruz.

Üzerine bir dal maydanoz ve biraz da çeri domates ve siyah zeytin koydum.

Soğanı halka halka doğrayın ve soyun

10 dakika daha ısınmasına izin verin

200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Ünlü İtalyan Focaccia Ekmeği hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın