hafta sonu geldi Yeni toplantılar ve işler derken zaman su gibi akıp gidiyor. 11 Web Günleri kapsamında düzenlenen ve Çarşamba günü Yıldız Teknik Üniversitesi Bilişim Kulübü’nde gerçekleştirilen “Sosyal Medya” konulu panelde konuşmacı olarak yer aldım. Gerçekten onur duydum.
Benim gibi günlerin karmaşasında kaybolan, bayram sabahı uyanan, günlerine renk ve lezzet katan insanların yaptığı bir tarif paylaşmak istedim.
Evde börek Fransız tostu yaptım. Tost veya bildiğiniz fırın ekmeği ile yapabilirsiniz.
Fırın ekmeği tost veya börek kadar yumuşak olmadığı için yumurtalı karışımı kolay içine çekemez, o yüzden ince dilimler halinde kesmenizi tavsiye ederim.
Kendinizi şımartmak istiyorsanız meyvenin yanına 1 top dondurma eklemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fransız Tostu Tarifi İçin Malzemeler
4 dilim ekmek
4 yumurta
1,5 – 2 su bardağı süt (ekmeğin kalınlığına göre)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı ucu ile tuz
Bir torba vanilya şekeri
yağda kızartmak:
Ghee
sunum için:
Taze veya kuru meyveler ve bal
Fransız tostu tarifi nasıl yapılır?
1- Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Karışıma sütü, tuzu ve vanilyayı ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
2- Ekmek dilimlerini bu karışıma koyun. Ekmeğin karışımı emmesi için ters çevirin.
3-Teflon tavada tereyağını eritin. Ekmeğin iki tarafını da kızartıp servis tabağına alın.
4- Meyve ve bal ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]