Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta boynum biraz gerildi ve gerildi ve sonunda biraz rahatlamak için kendimi mutfağa attım. Her zaman derim ki herkesin ruhu için bir ilaç vardır. Benimki mutfağı çevreleyen reçel kokuyordu. . .
Böğürtlen reçelimi daha önce yaptığım böğürtlenlerde olduğu gibi kullanacağım meyvenin bire bir ölçüsü yani gram cinsinden ağırlığı kadar şeker ekleyerek hazırladım. Meyveler çok kısa sürede suyunu bırakır ve koyulaşmaya başlar. Sıkışma yaklaşık 20 dakika içinde ayarlanacaktır.
Reçel sıcakken sulu olabilir ama soğuyunca koyulaşacaktır. Bu nedenle 20 dakika sonunda buzdolabında soğuttuğunuz porselen veya cam çay tabağına 1-2 damla ekleyerek biraz kaynatıp kaynatmayacağınıza karar verebilirsiniz. Soğuk tabağa döküp tabağı yan çevirdiğinizde reçel suyu yavaş akıyorsa kıvamı iyi demektir. Ardından limon suyu veya limon tuzu ekleyip kısa bir süre kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Böğürtlen reçeli tarifi için malzemeler
- 350 gr böğürtlen 350 gr toz şeker 2 karanfil 1 çubuk tarçın (büyükse ikiye bölünüp ufalanmış) 1 kakule (isteğe bağlı) 1 tutam limon tuzu veya 1 tatlı kaşığı limon suyu
Böğürtlen reçeli tarifi nasıl yapılır?
Böğürtlenleri durulayın, saplarını çıkarın (isteğe bağlı) ve süzülmeye bırakın. Çilekleri orta boy bir tencereye alıyoruz, şekeri, karanfili ve biraz öğütülmüş kakuleyi ekleyip ocağı açıyoruz. Orta veya kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20-30 dakika pişirin. Koyulaşan reçele limon suyu veya limon tuzu ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Tencerede soğumaya bıraktığınız reçeli bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]