Frittata – İtalyan omleti – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yoğun bir Pazartesi gününden herkese selamlar.

Bugün yaklaşık bir yıldır yayınlamayı planladığım bir tarifi nihayet yazma fırsatı buldum. Sık sık yaptığım ve her seferinde farklı malzemeler kullandığım (o an evde ne varsa) bu lezzetli yumurtalı yemek uzun zamandır sizlerle buluşmayı bekliyordu. Neden bu kadar beklediğime gelince, inanın nedenini bilmiyorum 🙂

Frittata okuduğum kadarıyla kızartmak kelimesinden türetilmiş İtalyanca bir kelime. Frittata’ya İtalyan omleti de denir, ancak aslında onunla omlet arasında farklılıklar vardır. Bu, tortilla de patatas’a İspanyol omleti dediğimiz zamankiyle aynıdır.

Bir frittata içerisine malzemeleri serbestçe yerleştirebileceğiniz ve içeriği ne kadar zenginleştirilirse o kadar tatmin edici olacak bir yumurta tabağı. Ne kadar çok şişirirseniz, o kadar hamur işi gibi olur. Sadece kahvaltıda değil diğer öğünlerde de sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

Unutmayın, yumurta ne kadar sık ​​çırpılırsa yemeğiniz o kadar kabarık olur. Ben tarifi iki kişilik yaptım ama siz istediğiniz kadar artırabilirsiniz.

Son tepsiyi kapak kapatarak pişirebilirsiniz ama ben fırın tepsisi kullanmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde altı defadan fazla pişirmezsiniz.

Aşk…

Frittata malzemeleri – İtalyan omleti tarifi

    4 yumurta 1 küçük patates 1 küçük soğan 1 yeşil biber 10 mantar 1 tutam kıyılmış maydanoz Tuz ve karabiber 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir İtalyan omleti tarifi olan frittata nasıl yapılır?

Mantarları haşlayıp süzün. Haşlanmış mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın. Bu sırada fırının ızgarasını açıp 200 dereceye getirin ve ısınmasını sağlayın. Soğan, patates ve biberleri masa büyüklüğünde küpler halinde kesin. Tavaya yağı, patatesleri ve soğanları alıp tuzunu ilave edip 1 dakika kavurun. Biberleri patateslere ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Mantarları ekleyin ve 1-2 dakika daha soteleyin. Yumurtalara tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip güzelce çırpın. Yumurtaları eşit şekilde dağıldıklarından emin olarak pişmiş ürünlerin üzerine dökün. Tavayı ocaktan alın, fırına koyun ve yumurtalar kabarana kadar 4-5 dakika pişirin. (Sıcak tavayı fırından çıkarırken eldiven kullanmayı unutmayın.) Frittata’yı dilimler halinde kesin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın