Merhaba sevgili arkadaşım,
Bir yılın daha sonuna geliyoruz ve yeni yıla daha 2-3 günümüz var… Hepimiz yeni başlangıçlar yapmayı umut ediyoruz. Her zaman bu yıl farklı olacak diyorsun biliyorum ama bazen duygu aynı. Nitekim yaşadığımız her gün birbirinden farklıdır. Her yeni gün bize iyi ya da kötü, acı ya da tatlı bir şeyler getirir 🙂
Bu yıl benim için çok şey değişti. Umarım seneye çok ama çok güzel olur ve hepimize bol şans getirir.
Bu aralar çok salata tarifim var dedim 🙂 Bunlardan biri de hindi füme salata. Bu tarifi özellikle yılbaşından önce sunuyorum ki yılbaşından sonra kalan hindi pirzolaları ziyan olmasın.
Hindi pişirecekseniz ertesi gün mutlaka işinize yarayacaktır 🙂 Parçaları toplayın ve salata veya sandviç yapmak için dondurucuya koyun.
Evimizde pek hindi pişirmeyiz ama füme hindi (dilim değil bütün) bende çok popüler. Nedenine gelince, halihazırda bir milyondan fazla yemek çeşidini pişiren vücut, hafif ama dengeli öğünlere aç.
Hafif ve lezzetli bir şeyler yemek isteyenler için güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum.
Aşk…
İçerik Tablosu
Füme hindi salatası tarifi malzemeleri
- 120 gram tütsülenmiş hindi (ben genellikle göğsünü alıp istediğim gibi dilimlerim) 1 çeyrek avokado, frenk maydanozu veya maydanoz 3-4 yaprak göbek salata 1/4 demet dereotu 1/4 demet roka 1 yarım bir küçük Çin turpu 1 küçük soğan
Sosu hazırlamak için:
- 4 yemek kaşığı hafif mayonez 1 dal dereotu 1 küçük salatalık turşusu Pul biber Tuz
Füme hindi salatası tarifi nasıl yapılır?
Dereotu, marul yaprakları ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kenara alın. Su teresini sirke kattığınız suda bir süre bekletin, sonra çıkarıp akan suyun altında yıkayın. Soğanı soyup yıkayın ve ince ince doğrayın. Su teresi, dereotu, maydanoz, salatalık salatası ve soğanı bir karıştırma kabına alın. Avokadoyu turpun iki yarısına kesin. Salataya ekleyin, biraz tuz ekleyin ve karıştırın (lezzet katmak istiyorsanız biraz sızma zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.) Karıştırılan tüm malzemeleri bir servis kasesine alın. Sosu yapmak için ince kıyılmış dereotu ve salatalık turşusunu küçük bir kaseye alın. Üzerine biraz tuz ve pul biber ekledikten sonra mayonezi ekleyip karıştırın ve kenara alın. Füme hindi kalın dilimler halinde kesin ve ince ince doğrayın. Yağsız bir tavada orta ateşte hafif kahverengi olana kadar kızartın, ardından salataya ekleyin. Tüm sos malzemelerini güzelce karıştırıp salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]