Gajek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Cacık nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 7 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… 10 Dakikada Türk Tulum Nilay, Gajek, Mezeler, Meze Rakı, Salatalık, Sarımsak, Yoğurt, Salatalar – Mezeler

12 4,58 5 1

Gagik, Türk insanı olarak en sevdiğimiz mezelerden biridir. Yaz geldiğinde sofralarınızın vazgeçilmezi oluyor. Ancak her şeyde olduğu gibi cacık yapmanın da bir adabı vardır. Kıvamı koyu olmalı, öncelikle buzdolabında saklanmalı ve sarımsağın tadı her yere yayılmalıdır.

Göz biraz yeşille doldurulmalıdır, bu yüzden salatalıklar alacalı renklerde soyulur. Ve buz gibi olmalı. Bugün sizler için bir sürü meze tarifim var, şimdiden afiyet olsun!

Cacık tarifi malzemeleri

    2 büyük boy salatalık 2 su bardağı yoğurt 2-3 diş sarımsak isteğe göre kuru nane 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz) 1,5 su bardağı soğuk su (kıvamına göre azar azar ekleyin, gerekirse artırın)

yapılışı:

Salatalıkları iyice yıkayın, ardından turşuyu soyun ve rendeleyin. Sarımsakları bir havanda alıp biraz tuz ekleyip eziyoruz. Rendelenmiş salatalık, sarımsak ve sütü derin bir kapta karıştırın. İstenilen kıvama gelene kadar inceltmek için soğuk suyu yavaşça ekleyin. Arzuya göre nane ve buzla servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın