Gamze tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Siz evlerimizde geçireceğiniz bu bayramı, biz de ailemizin bir çok ferdini uzaktan, en iyi ihtimalle video ve kutlama ile karşılayacağız. Bu nedenle üzgün olsak bile onları ve kendimizi korumanın en güvenli yolu bu. Umarım en kısa zamanda size doyasıya sarılabilir ve özleminizi tekrar giderebiliriz.

Gelenler yoksa neden tatlı yapıyoruz diye düşündüm. Sonra en sevdiğim geleneklerden birinin tatili güzel kılan şey olduğuna karar verdim. Çok lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi. Ama benim gibi hava kararmadan fotoğraf çekinme derdiniz olmayacağı için tamamen soğuyana ve 1-2 saat dinlendirilene kadar ikramları hareket ettirmeyin 🙂

Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!

Aşk…

Damla tatlısı tarifi malzemeleri

    1 çay bardağı tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ ½ çay bardağı toz şeker ½ çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı su + ½ çay bardağı un

içeri:

yukarı:

    Bulmak için 1 su bardağı irmik

Bir içki için:

    2,5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su 4-5 damla limon suyu

Gamzeli şeker tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti için su ve şekeri birlikte kaynatın. Limon suyunu ekleyin, tekrar kaynatın ve soğuması için ocaktan alın. Yumurta, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, irmik, kabartma tozu ve toz şekeri bir karıştırma kabında karıştırın. 2 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan unu da ekleyip ele ve kaseye yapışmayan hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iri iri doğrayın. Bükün ve bir damla oluşturmak için uçlarını birleştirin. Size bakan tarafı irmiğe hafifçe bastırın. Kullanacağınız tepsiyi veya fırın tepsisini yağlayın. İrmikte bulduğunuz şekerleri yan yana dizin. Her şeker parçasının ortasını önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı alması için 2-3 dakika bekleyin. Üzerine şerbeti dökün ve tamamen soğumasını bekleyin. Mümkünse 1-2 saat dinlendirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın