Gaziantep’in Vazgeçilmez Lezzeti Abuğanuş Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hepiniz hoşgeldiniz,
Kalbiniz üşümesin ızgara ateşi daim olsun 😄💕 Abugannuş, Babagannuş gibi farklı isimleri olduğu için tarifi bölgeden bölgeye büyük farklılıklar gösteriyor. Tahinli Babaganuş tarifini bir önceki yazımda sizlerle paylaşmıştım. Kavrulmuş kıyma ile servis edilen bir çeşidi de vardır.

Sevdiğiniz salata ve mezeler için önerilerinizi ve siparişlerinizi bekliyorum 😍💕
Tarifimi denemeyi, bol bol ❤️ bırakmayı ve beni instagramdan takip etmeyi unutmayın ☺️💕

Aşk…

Gaziantep’in vazgeçilmez lezzeti Abu Ganoush tarifinin malzemeleri

    4 adet patlıcan 4 adet kırmızı biber veya 4-5 adet yeşil biber 2 adet domates 1 adet kapya biber 1 adet büyük boy kuru soğan 1 baş sarımsak Limon suyu sirke Nar ekşisi Zeytinyağı

Ebu Ganuş tarifi Gaziantep’in vazgeçilmez lezzetidir, nasıl yapılır?

Patlıcanı delin ve patlıcan, domates, biber, soğan ve sarımsağı alüminyum folyoya sarıp közleyin. Pişen tüm malzemeleri kapaklı bir tencereye koyun ve 10 dakika dinlendirin. Kabuğu soyun ve bir bıçakla ince ince doğrayın, aynısını sarımsak için de yapın. Sirke, nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın