Gelincik lokması nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 5 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Fındık, Ekmek Hamuru, Haşhaş, Kahvaltılık, Sade, Tarçınlı, Börek
Çıkış tarihi: 03-16-2008
4 5 5 1
Özellikle ekmek hamurundan yapıldığı ve kısa sürede hazırlandığı için çok kolay bir tarif.
İçine tarçın eklerseniz mükemmel bir tat elde edersiniz.
İçerik Tablosu
Haşhaş Fındıklı Donut Tarifi Malzemeler
Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
1 su bardağı ceviz
4-5 yemek kaşığı haşhaş tohumu
3 parça ekmek hamuru
Yarım su bardağı toz şeker
tarçın
Fındıklı haşhaşlı lokma tarifi nasıl yapılır?
- Tarifi hazırlamadan önce fırını 160 dereceye ayarlayın ve hamur parçalarını istediğiniz büyüklükte kesin. Mutfak tezgahınıza biraz yağ damlatın ve hamurunuzu tezgaha alıp elinizle yavaşça düzeltin. Üzerine sıvı yağ ile yumuşattığınız haşhaş tohumlarını yayın, ceviz içi ve toz şekeri ilave edip tepsinin kenarından başlayarak uzun kenarından başlayarak dikey olacak şekilde sarın. Kalan hamur parçalarıyla da aynısını yapın. Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şekeri ve cevizi serpiştirin. İyice kızarana kadar fırında pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]