Girit Enginarı Nasıl Yapılır – Tariflerim

Girit enginarını yapmak için önce yapraklarını yıkayıp temizliyoruz ve kurutuyoruz.

Enginarları dört eşit parçaya bölüyoruz: Doğranmış enginarları, küp şekerleri, tuzu ve bezelyeyi tencereye alıyoruz.

Bir limonun suyunu sıkın, kabuğunu soyun ve serpin.

Bir tencereye limon suyu, kabuğu ve enginarlar için yeteri kadar su koyun.

Zeytinyağını ekleyip pişirin

Bu sırada taze soğanı kesip beyaz kısmını yeşil kısımdan ayırıyoruz.

40 dakika sonra yeni soğanın beyaz kısımlarını tencereye alıp tekrar pişmeye bırakıyoruz.

Beş dakika sonra yeşil dilimleri ekleyip beş dakika pişiriyoruz.

Enginarları ocaktan alıp tencerede soğumaya bırakın.

Bir tabağa alıp kıyılmış dereotu ekleyip servis ediyoruz.

Beton enginar hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın