Girit ezmesi nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 15 dakika, girit, kahvaltılık yemekler, kahvaltılık tarifler, kanepe tarifleri, mezeler, meze tarifleri, peynir salçası, peynirli mezeler, pratik meze tarifleri, rakılı mezeler, kahvaltılık yemekler
59 3,76 5 1
Hepiniz hoşgeldiniz,
Bu haftanın ilk tarifi en sevdiğim mezelerden biri olan girit ezme. Pek çok mezede olduğu gibi bu pratik lezzeti de herkes kendi damak zevkine göre hazırlıyor. Gittiğim hiçbir yerde birbirine benzeyen bir tarif ve tat bulamadım.
Hazırlanan tariflerdeki en büyük ortak nokta peynir ve ceviz dahil olmak üzere iki çeşit kullanılmasıdır. Bazıları rendeye fıstık ve badem eklese de benim gibi bu kuruyemişleri rendelemek yerine bütün olarak döverek de kullanabilirsiniz. Böylece yağları mezelere girecek ve ekstra lezzet katacaktır.
Hazırlarken tam yağlı Eizine ve ev yapımı kahvaltılık lor peyniri kullandım. Akşam için hazırladığımız mezeler bitmeyince kalanını hava almayacak şekilde kapatıp kahvaltılık olarak kullanmaya karar verdim. Bu sabah biraz kızarmış ekmek, çay ve zeytin yedim 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Girit Ezmesi Tarifi Malzemeler
- 150 gr tam yağlı süzme peynir 3 yemek kaşığı lor (dolu) 3 yemek kaşığı ceviz 4 yemek kaşığı yer fıstığı 3 yemek kaşığı badem fileto 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak, pul biber ve dereotu, isteğe göre
Girit ezmesi tarifi nasıl yapılır?
Beyaz peynir ve lor peynirini derin bir kaba alın. Zeytinyağını ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve peyniri bir çatalla karıştırın. Yer fıstığı, badem ve cevizi de ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak pul biber ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Daha yumuşak olmasını istiyorsanız biraz daha zeytinyağı ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp arzuya göre kızarmış ekmekle servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]