medyauzmani.com

Gizli Rüyalar – Tatlılarım

Merhabalar bugün sizlerle “gizli rüyalar” adını verdiğim tarifimi ve mutfakta pasta hazırlarken oluşan farklı bir lezzeti paylaşmak istiyorum. Öncelikle yumurtaları buzdolabında mikserle çırpın.

1 su bardağı toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.

1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ayçiçek yağı ekleyin ve biraz karıştırın.

1 vanilya, 1 kabartma tozu ve 3 yemek kaşığı kuru kakaoyu iki bardak una karıştırın, süzün ve tahta kaşıkla karıştırarak sıvı karışıma ekleyin.

Son olarak çikolata parçaları ile yağlanmış (çikolatayı evde de kullanabilirsiniz) büyük dikdörtgen bir kaba kek hamurunu dökelim ve eşit şekilde yayalım.

175 °C’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Bu arada bal kabuklarını soyun, doğrayın ve yıkayın.

Metal bir tencereye alıp üzerine 1,5 su bardağı toz şeker dökün.

Tencerenin kapağını kapatıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişmiş kabakları bir tabağa alın ve çatalla ezin.

Kalan balkabağı şekerinin suyuna bir su bardağı sütü ekleyip iri parçalar halinde kestiğimiz keki bu su ile ıslatalım.

Kek su karışımı gelirken üzerine ezilmiş balkabağı koyalım.

1 su bardağı soğuk sütle çırptığımız çikolatayı balkabağının üzerine yayalım.

Son olarak üzerine kayısı çekirdeklerini ve rendelenmiş çikolatayı serpelim.

Çikolatalı keki balkabağı suyuyla ıslatın ve gizli bir lezzet, kayısı gözleri de dahil olmak üzere çırpılmış balkabağı çikolatası, tüm lezzetle birleştiğinde, ağzınızda oluşan tadı seveceksiniz ve sizi buna davet ediyor. görünmez, gizli tat hayalleri.

Şimdi sana iyi şanslar. çok teşekkür ederim 🙏

Sağlık ve mutlulukla dolu güzel günler dilerim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın