Glutensiz tavuklu pirinç noodle

Glutensiz tavuklu pirinç şehriye tarifi için malzemeler

  • ½ su bardağı glutensiz arpa maltı (mısırdan yapılan popüler marka erişte kullandık, büyük market zincirlerinde rahatlıkla bulabilirsiniz)
  • 300 gr haşlanmış kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 1 orta boy biber
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber

Glutensiz tavuklu pirinç şehriye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Derin bir tencereye iki bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya erişteleri ekleyin, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırın, erişteleri yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Pişen makarna bir kevgir içinde süzülür ve soğuk suda yıkanırken süzülerek tanecikler oluşturulur. Tencereye bir kaşık tereyağı koyun ve tereyağı kızınca erişteleri ekleyin ve kızartın.
  3. Kapya biberi yemek için kesilir. Havuçları rendeleyin ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yapışmaz tavada kızartın. Fazla kavurmaya gerek yok, biraz daha diri kalırsa lezzet katacaktır.
  4. Orta ateşte kavurmaya devam ettiğimiz havuç ve biberlerin üzerine hazırladığımız haşlanmış ve doğranmış tavuklar ilave edilir.
  5. Biraz kavurduktan sonra önceden hazırlanmış erişteleri tavaya ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  6. Servis tabağına aldığımız pilavımız sıcak veya soğuk olarak dilediğiniz şekilde tüketilmeye hazırdır. Afiyet olsun.

fotoğraflı glutensiz tavuklu pirinç şehriye tarifi

  • tatlı tarifi
  • glütensiz
  • kek tarifleri
  • pilav
  • makarna
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sumak ile doldurulmuş biber

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın