Salata hazırlarken ve servis ederken dikkat edilmesi gereken en önemli husus sebzelerin taze ve iyi yıkanmış olmasıdır.
Yeşil salata yıkanırken kök salata malzemelerini ayırın ve geniş bir kase su ve sirke içinde bekleterek kumunun çökmesini bekleyin.
Salatalık malzemelerini vitamin kaybetmemek için servis yapmadan hemen önce kesin.
Son olarak kuru salataları kimse sevmez, bu yüzden iyice karıştırdığınız salata sosunu tüm salataya yayın.
Mısır salatasını peynir, zeytin, mısır ve biberle tatlandırabilirsiniz.
Aşk..
İçerik Tablosu
Göbek salatası tarifi için malzemeler
- 1 küçük marul veya salatalık salatası 1 domates 1 soğan 1 havuç 1 salatalık 8-9 roka yaprağı Tatlandırmak için mısır taneleri Zeytinyağı Yarım limonun suyu Tuz
Göbek salatası tarifi nasıl yapılır?
1- Marul, maydanoz ve su teresi 2 su ile yıkanmalı ve süzülmeye bırakılmalıdır.
2- Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Domatesleri dilimler halinde kesin.
3- Havuçları ve salatalığı soyup doğrayın. Yıkadığınız ve istediğiniz büyüklükte doğradığınız sebzeleri servis tabağına alıp karıştırın.
4- Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta çırpın, salatanın üzerine dökün ve salatayı iyice karıştırın.
5- Üzerini havuç, zeytin ve mısırla süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]