Dışı tatlı içi tatlı olan kıymalı en lezzetli göbek dolgulu kekleri yapıyoruz.
Önce kıymayı hamur için hazırlıyoruz.
Soğanı küpler halinde kesin, yumuşayana kadar bitkisel yağda kızartın.
Eti alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Karabiber ekleyip soğumaya bırakın
Margarini tencereye alıp üzerine üç su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.
Yufkayı tezgaha alıyoruz ve hazırlanan yufka sosundan yufkanın ıslak yarısını fırça ile alıyoruz.
Diğer yarısını yufka sosun üzerine koyup yarım ay yufka elde ediyoruz.
Hazırladığımız sosla da tekrar ıslatıyoruz.
Hamuru 8 eşit üçgen parçaya bölüyoruz, kıyılmış eti büyük bir parçaya koyuyoruz ve sigara rulosu gibi sarıyoruz ve bir tepsiye yerleştiriyoruz.
Kalan iki yufkayla aynı işlemi yapıyoruz.
Sardığımız keklerin tam midesinin altına girmeden bıçakla kesiyoruz.
Keklerin karnına bu kesiklere domates ve biber koyuyoruz.
Sosu bir fırça yardımıyla böreğin kenarına sürüyoruz.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Erik böreği hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]