Gofret bisküvi nasıl yapılır? gofret bisküvi tarifi



Bir komşudan öğrendiğim bir kurabiye tarifini sizlerle paylaşacağım. Özellikle çayın yanına çok yakışan bu kurabiyeyi çocuklarınız çok sevecek.

Gofret Bisküvi Malzemeler:

  • 250 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 vanilya çubuğu
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı fındık
  • yeterli un

Gofret bisküvi nasıl yapılır?

Öncelikle unumuzu kavurmak için bir tava alalım. Kısık ateşte yavaş yavaş kavuralım. Un kokusu geldiğinde ocaktan alın. Somunu robotun üzerine çekelim. Daha sonra unumuza ilave edelim. En az 3 dakika daha pişmesine izin verin. Ocaktan alıp soğuması için kenara alıyoruz.

Geniş bir kaba alıp tüm malzemelerimizi koyup karıştıralım. Bu malzemelere önceden hazırladığımız kavrulmuş unu ekleyelim. Unu yavaş yavaş hamur yumuşayana kadar ekleyelim.

Yağlı kağıtlarımızı fırın tepsisine dizip ceviz büyüklüğünde hamur hazırlayıp tepsiye yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamur pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra kurabiyelerimizi soğuması için fırından çıkaralım.

Gofret bisküvi nasıl servis edilir?

Soğuyan bisküvileri üzerine pudra şekeri, fındık veya çikolata serperek servis edebilirsiniz. Şimdi eğlenelim.

Yorum yapın