Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazan’ın gülü Güllaç’ın tarifi olmadan Ramazan’ı düşünmek benim için zor 🙂 İlginçtir ki bizim aklımıza sadece Ramazan geliyor. Bütün yıl bekle sonra 1 ay boyunca 3-4 günde bir Güllaç yap 🙂
Artık piyasada nar kalmadığı için çileği gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Aramızda kalsın ben çileği nardan biraz daha çok severim 🙂
Ben pek gül suyu tercih etmem ama siz dilerseniz biraz ekleyebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Güllaç (Çilek) Tarifi Malzemeler
- 8 adet gulac yufka 6 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker ve ceviz
Dekore etmek:
- Fıstıklı çilek filetosu
Çilekli gulaş tarifi nasıl yapılır?
Süt ve şekeri orta boy bir tencereye alıp karıştırarak orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtın Güllaç’ın ilk yufkasını parlak tarafı yukarı gelecek şekilde geniş bir tepsiye dizin. Güllaç yaprağının üzerine bir kaşık ılık süt gezdirin. Diğer yufkayı ilk yufkanın üzerine koyup bir kepçe yardımıyla sütle ıslatın. (İsteğe göre dördüncü yufkadan sonra sadece bu katın üzerine birkaç ceviz kırıntısı serpin.) Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kalan sütü üst tabakanın üzerine dökün. Antep fıstığı ve çilek dilimleri ile süsleyin. Oda sıcaklığına geldiğinde ve süt emildiğinde buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]