Gonca Poğaça – En Sevdiğim Yemek

Gonca Poğaça tarifi için önce maya, şeker ve su bir karıştırma kabına alınıp 5 dakika bekletilip kaşıkla karıştırılır.

Yumurta akı, yağ ekleyin, tuz ekleyin, elinizle karıştırın. Un yavaş yavaş eklenir. (Hamur ele ele yapışmayacak bir kıvamda olacak ama çok değil) Unu ekleyip yumuşak ipeksi bir hamur olana kadar yoğuralım.

Üzerini örtüp bir saat demlenmesine izin verin.

Yükselen hamuru elimize biraz un ile ezip küçük bezeler yapalım.

Her şey bitince ilk bezeyi alıp ters çevirelim (yani hamurun üst kısmı bezin üzerine gelecek şekilde yapıyoruz, yapışmaması için, kabuk altta olduğu için. yükseldiğinde hamura şekil verin).

Elimizle daireyi yayalım ve 4 tarafından yonca gibi keselim.

İki farklı tarafı birbirine bağlayarak ortasına peyniri koyalım. Ardından diğer iki ucu yapıştırın.

Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim. Yumurta sarılı karışımı karıştırın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Gonca Poğaça servise hazır.

Bu tarifi ahletliğim instagram sayfamdan aldım çok teşekkür ederim canım @tugba_gamzeli_melek harika oldu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın