Son zamanlarda, sürekli içmek istiyorum. Bilgisayarda uzun saatler çalışmam gerektiğinde, her zaman elimde kullanışlı bir şeyler olmasını isterim. Çay, kahve, kola ve buzlu çaydan sıkılınca kendimi bitki çaylarına verdim.
Daha önce hazırladığım elmalı ıhlamur ve ayva adaçayı biliyorsunuzdur. Havalar ısınmaya başladığı ve Dukan diyetinin yön bulma evresinde olduğum için meyve çayı içmek istemiyorum. Çözümü maydanozlu limonlu papatya çayında ararken, Cumartesi Mısır Çarşısı gezimizde gül çayını keşfettim. Aslında Garam Masala almaya gittik ve bir sürü baharatla geri döndük.
Eminönü’ne gitme çabalarımız park yeri bulamamamız nedeniyle (özellikle cumartesi günleri) hazırlıklıydık. Arabayı Üsküdar Doğancılar’da bırakıp Salacak’a yürüdük, oradan vapurla Eminönü’ne teslim ettik. Tabii yine Tahtakale’ye baktık. Uzun bir yürüyüş ve alışverişti.
Eve gidene kadar kuru güllerin mis kokulu kokusunu içime çektim. Melisa veya yeşil çay gibi, gül çayını demlemek için bir fransız presi kullanıyorum, böylece daha fazla süzmek zorunda kalmıyorum. Aslında geri kalanını cilt tazeleyici bir tonik olarak kullanmayı düşünmezdim bile.
Peki bu gül çayı güzel kokması ve pozitif bir ruh haline girmemize yardımcı olmasının yanı sıra ne işe yarıyor? Boğaz ağrısına, öksürüğe ve mide bulantısına iyi geldiğini okuduğum kadarıyla. Ayrıca bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca konjonktiva veya kızarıklık ile etkilenen göze kompres yerleştirildi.
Durum buyken içmemenin sorun olmadığını düşünüyorum. Aşk…
İçerik Tablosu
gül çayı tarifi malzemeler
- 1 bardak kaynar su biraz gül çayı
Gül çayı tarifi nasıl yapılır?
Suyu kaynatın ve bir bardağa veya French press’e alın. Bir dakika dinlendirdikten sonra içine bir tutam gül koyun. Çayın demlenmesi için 10 dakika bekleyin. Sarıya dönünce süzün ve için.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]