Doğranmış Ispanaklı Güllü Turta Tarifi Malzemeleri (İpucu ile)
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 yumurta akı (sarısı için)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- tuz
- İstenilen miktarda un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)
iç harç için
- 1 kilo ıspanak
- kıyma
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 kase peynir (herhangi bir çeşit)
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- tuz
yukarı;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- kimyon
Etli ve ıspanaklı güllü turta nasıl yapılır (uçlu)?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle iki su bardağı unun ortasını su birikintisi gibi açıp tüm malzemeleri ortasına ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Alabildiğiniz kadar un ekleyip yoğurmaya devam edin, hamur elinize yapışmayan ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olacaktır.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
- Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını ekleyip eritin, ince doğranmış soğanı ekleyin, ardından salçayı ekleyin ve 4-5 yemek kaşığı kıymayı karıştırıp bir tur daha pişirin.
- İnce kıyılmış, iyice temizlenmiş ve yıkanmış ıspanakları ekleyin, tuz ve baharatları ekleyin, yumuşayana kadar bekletin ve soğumaya bırakın. En son peyniri ekleyin.
- Dinlenen bezeyi oklava ile açabildiğiniz kadar açın ve açılan bezeyi yağlayalım.
- Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın, üst üste koyup 10-15 dakika dinlendirin.
- Yağlanmış beze elinizle yukarı çekerek yavaşça açın, yırtılmışsa sorun yok.
- İç harcı rulo haline getirin, üzerini gül gibi örtün, üzerine yumurta, yağ ve süt karışımını yayın, susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Not: Hamur toplarını açıp yağlayıp beklettikten sonra elinizle açarken fazla yırtarsanız biraz daha dinlendirin.
Resimli gül etli ve ıspanaklı börek tarifi (ipucuyla)
“Doğranmış Ispanaklı Gül Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]