medyauzmani.com

Gül Kurabiye Tarifi – Tatlılarım

Gül Kurabiye tarifi için öncelikle margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta ve nişastayı kasemize alıp güzelce yoğuralım.

O halde unu azar azar ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Hamurdan küçük bir parça ayıralım, yeşil renkli yeşil tozu ekleyip yoğuralım.

Kalan hamura kırmızı renkli tozu ekleyip yoğuralım.

Soğutucu poşetlerin kenarlarını kesip tezgahın üzerine yerleştirelim. Başka bir poşet keselim, hamuru poşetlerin arasına koyalım ve bir iğne ile dikkatlice açalım. Çok ince veya çok şişman değil.

Dilediğimiz bardakla keselim. 3 farklı bardakla kesip, kahve ve su ile servis edilen bardakla gül şekli yaptım. 6 yuvarlak şekli, uçları üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve yuvarlayın. Daha sonra bıçakla ortadan ikiye kesin. Yaprakları hafif elinizle açın fazla açmayın fırının sıcaklığıyla kendiliğinden açılacaktır.

Çay bardağına su bardağı büyüklüğünde ve ucu sivri çiçek şekli verdim. Bunu yapmak için hamurun etrafına iki parça alalım, hamuru dörde bölelim, üç tarafı üste gelecek şekilde üst üste koyalım, rulo yapalım, ortadan ikiye keselim, açalım. Elimizle kenarları hafif hafif olduğu için fırının sıcaklığından kendini açtığı için fazla açmıyoruz. Bu resimde rahatlıkla görülebilir.

Bir tepsi ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Çiçeklerle diğer çiçeklerin arasına bir damla çikolata koyalım.

170 dc önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirelim. Çiçekler 20 dakika, fırın sıcak olduğu için sebzeler 13 dakika pişirildi. Çok dikkatli olun, fırından çıkmayın yoksa yanar ve rengi tutmaz.

Gül Kurabiyelerimiz hazır.

Başvuru yapanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın