Gül Poğaça – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Çok şükür dinlenmeden geçirdiğim bir tatil daha bitti 🙂 Bu yıl tatiller konusunda pek şansım yok diye düşünmeye başladım. Tatil başlar başlamaz ya iş bulmak için ön hazırlık yaparım ya da hastalanırım. Sanırım bedenim “Nilay tatil başladı artık yatabilirsin” diyor 🙂

Tatilin bitmesi ve rutin işlerime dönme sevincim, bugün bu zarif ve lezzetli böreklerle tanışmamı sağladı 🙂

Ben tarifi hazırlarken 1 paket instant maya kullandım. Dilerseniz 1 paket yaş maya da kullanabilirsiniz. Katı yağ kullanmak istemiyorum diyen arkadaşlar tereyağı deneyebilir ama bu hamurun bana verdiğinizden biraz daha fazla su çekmesine neden olabilir.

Her zaman olduğu gibi farklı iç mekan harç alternatifleri üretebilirsiniz. Örneğin patates veya kıyma çok yakışacaktır.

benden bu kadar artık…

Aşk…

gül böreği tarifi malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

    4 su bardağı un (500 gram) 2 yumurta akı 1 su bardağından 1 parmak eksik 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 150 gram margarin 1 paket instant maya

içeri:

yukarı:

    2 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı çörek otu sütü

Gül böreği tarifi nasıl yapılır?

Unu bir karıştırma kabına alıp üzerine tuz, maya ve şekeri ekleyin. Yağı eritin, yumurta aklarını ve suyu una ekleyip yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra tezgaha alın. Hamur sert ise parmak uçlarınızla biraz su serpin ve 5 dakika yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamura top şekli verin ve üzerini streç film ile kapatarak 30 dakika bekletin. Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgaha dizerek küçük toplar yapın. Bezeyi hafif yağlanmış tezgaha alın ve merdane yardımıyla çok fazla gevşetmeden düzleştirin. Yumurta sarısını süt ile çırpın ve hamurun üzerine sürün. Bıçak yardımıyla hamurun ortasına çok yaklaştırmadan 3-4 çukur yapın. Ortasına peynir koyup ilk yufkayı etrafına sarıp uçlarını birleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde fotoğraftaki gibi çok fazla esnetmeden arka arkaya sarın. Parşömen kağıdı veya arduvazla kapladığınız fırın tepsisine hamurları 3-4 cm aralıklarla dizin. Üzerlerine kalan yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın