Gül şekeri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yazın gelmesiyle birlikte bir tatili daha kaçırdık hayatımızdan. Sanki bu bayramda neler kaçırdığımızı hatırladım ve daha da çok özledim.

Nerde o eski bayramlar dendiğini sanırım daha iyi anladım. Kaybettiklerinin ellerini öpmek yerine mezarlarına dua etmeye gittiğinde. Yeni kıyafetlerimizi yatağımıza asıp, günün arifesinde yatağa gitmenin heyecanı, dinlenmek, hatta tatile kaçmak için başımı koyduğum yere dönüştüğünde çocukluğumuzda biter. Eski bayramlarda aklımızın tozlu raflarında hep özleyeceğimiz anılarımızın yanında yerini alıyor.

Neyse, sanırım hüzün yaştan geliyor 🙂

Bu tatili ailemle birlikte huzur ve sükunet içinde geçirdim. Bol bol kitap okuma fırsatı buldum ve bayram için kendime yeni bir kitap aldım. Okumaya ancak bugün başlayabilmiş olmama rağmen ilk sayfadan itibaren yavaşlamaya başladı. Kitabın adı “Aşk Tanrıçası Aşçılık Okulu” Aşkı ve yemeği sevenlerin seveceğine inanıyorum.

Tatlımız bir gece önceden hazırladığım nefis bir tarif. Hamuru üç su bardağı un ile yoğurmaya başlayın, ardından azar azar ilave ederek kaptan ayrılıp bir arada tutunana kadar yoğurun.

Aşk…

gül tatlısı tarifi malzemeler

    1 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ ½ su bardağı margarin (erimiş) 2 çay bardağı yoğurt 1 paket vanilin 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı irmik 4 su bardağı un (yarım su bardağı az veya çok olabilir)

Bir içki için:

    4 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker 5-6 damla limon suyu

Gül tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti için su ve toz şekeri ocağa alıp karıştırarak kaynatın. Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyip tekrar kaynatın ve ocaktan alın. 3 su bardağı un ve 1 su bardağı irmiği yoğurma kabına alıp elinizle ortasını açın. Kabartma tozu, vanilin, yoğurt, yumurta ve yağı ekleyip yoğurun. Unu azar azar ekleyin ve hamur kulak memesi kıvamına gelene ve kaseden ayrılana kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 2-3 parçaya bölün, üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 15-20 dakika toparlanması için dinlendirin. Bezeyi merdane ile 1 cm kalınlığında açın ve çay bardağı ile daireler kesin. Üç daireyi resimdeki gibi hizalayın ve sarın. Hamuru bıçak yardımıyla çapraz şekilde gül şeklinde bölün ve bir gül elde edin. Tatlıyı 1 cm aralıklarla yağlanmış bir fırın tepsisine veya büyük bir Bordo kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuyan şerbeti ilave edin. Şekerin şurubu tamamen emmesi için ara sıra çevirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın