Gül şekeri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Büşra bize harika bir tatlı tarifi gönderdi. Kolay ve eğlenceli bir sunumu var. Ellerinize sağlık..

Gül şekeri

gül tatlısı tarifi malzemeler

Yarım su bardağı portakal suyu
200 gram sıvı yağ
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı irmik
Kabartma tozu
mümkün olduğunca

Gül tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Portakal suyu ılık olmalı, karıştırma kabına margarin, sıvı yağ, portakal suyu ve irmiği koyup pürüzsüz olana kadar yoğurun ardından un ve kabartma tozunu ekleyin.

Hamurdan büyük parçalar alıp merdane yardımıyla açın ve çay bardağının kenarıyla yuvarlak şekiller verin. Kestiğiniz dairelerden birini alıp ortasına bir yuvarlak daha koyun ve açtığımız hamurun sağ köşesine koyun.Bir yuvarlak daha alıp sol tarafına ve üstüne koyup bir sonrakine koyun. yerleştirin ve bir kenarına 4 adet ceviz koyup sarın ve sardıktan sonra iki parçaya bölün. Ve tüm hamur için aynı şekilde 180 derecedeki fırına veriyoruz. Şerbet 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Birkaç damla limon suyu.

kaydeden Büşra Büyükbay

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın