Ramazan Tatlısı Güllaç Tarifi, Evde En Güzel Güllaç Nasıl Yapılır?
Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen ramazan ayının en önemli tatlısı güllaç hem pratik hem de çok lezzetli bir tarif.
İçine bol fıstık ve fındık kullandım. birini seçebilirsiniz. İstediğiniz gibi dekore edin. Gül suyu ve vanilya isteğe bağlıdır. ben kullanmadım
Tarifimize sütü tencereye koyarak başlayalım. Şeker ekleyin ve ısıtın. İyice karıştırın ve şekerin erimesine izin verin.
Kenara alıp soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Sıcak olmazsa kire dönüşür.
Yufkaları parçalayıp dikdörtgen borcama dizelim.
Üzerine 1-2 kaşık süt dökelim. Parlak tarafı üste koyalım.
6 tanesini bu şekilde süt dökerek üst üste koyalım. Daha sonra aralarına ceviz ve antep fıstığı serpiştirin.
Aynı şekilde 6 yufka daha yapalım.
Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
Sonra büyük porsiyonlar halinde kesin.
Nar taneleri, antep fıstığı ve çilek ile süsleyin.
Güllaçlarımız servise hazır, afiyet olsun. 🌺🌺🌺
var siteLongVisitInterval = setInterval(function(){ clearInterval( siteLongVisitInterval ); ga('send', 'event', 'LongVisit', '15-seconds', 'Normal'); }, 15000);
window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '625252620958088', xfbml : true, cookie : true, version : 'v2.9' }); };
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = " fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
window.initializeSiteEvents = function(){ window.session = "false"; window.sessionURL = "/" ; window.sessionProfileURL = "/" ; window.sessionUnVerifiedEmail = "false"; window.allowCopy = "false"; } var OneSignal = window.OneSignal || []; OneSignal.push(function() { OneSignal.init({ appId: "ddbd8fe6-7d2c-430b-8c04-52a6fe5a181a", }); });
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]