Güllü Turta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hepiniz hoşgeldiniz,

Günler günlere yetişirken ben hala kilo kaybediyorum. Yetkilendirme aşamasında hala yazamadığımı fark ettim. Dukan’ın daha önceki yazılarında olduğu gibi detaylı bir şeyler yazmak istediğim için fırsat bulamıyorum. Çok meşgulüm, lütfen beni bağışlayın.

Diyetimin bu aşaması, takviye ve korumanın bir karışımıydı. Öğlenleri hep yulaf kepeği tüketirim. Yaklaşık 3 aydır şekerli ve şekerli içecekler içmiyorum. Ekmek yemeye başladım ama günde sadece iki dilim yani ekşi mayalı ekmek ya da tam buğday ekmeği.

Karım diyet yapmadığı halde benden daha çok kilo verdiği için hayatımıza minik krakerler girdi. Talihsiz adam ben diyete başlayınca çok kilo verdi.

Neyse Bu Akşam Böyle Olsun adını verdiğim kahvaltılarımız yazın gelmesiyle birlikte artmaya başladı. Bu akşam bir yakınım için yaptığım pembe patatesli böreği sizlerle paylaşayım dedim.

Kocaman öpücük ve işe geri döneceğim.

Aşk…

gül böreği tarifi malzemeler

    3 adet yufka 3 adet orta boy pul 2 adet orta boy kuru soğan 1 çay bardağı su, tuz, pul biber, karabiber 1 küçük tutam muskat rendesi

sosu için

    1 çay bardağı sıvı yağ ½ su bardağı süt 1 yumurta (sarısının beyazı) 1 yemek kaşığı çörek otu üzerine gezdirmek için tereyağı (böreklerle paylaşılacak)

Gül böreği tarifi nasıl yapılır?

Soğanı soyun ve ince doğrayın. Patatesleri soyup rendeleyin. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye alıp soğanı ekliyoruz. Orta ateşte soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanlara patatesleri ve baharatları ekleyin ve patatesleri suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Bir çay bardağı su ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirin. Pişen iç harcı soğumaya bırakın. Tamamen birleştirilene kadar kasede yağ, süt ve yumurta aklarını çırpın. Folyo yapraklarını masanın üzerine üst üste koyun ve iki parçaya bölün. Hazırladığınız sütlü harçtan hamurların üzerine fırça veya kaşık yardımıyla sürün. Patatesleri hamurun geniş kısmına içeriden yerleştirin (aralık kalmayacak şekilde eşit şekilde dağıtın) ve rulo haline getirin. Tüm ruloları sağdan sola doğru yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Bunları kalan süt bulamacıyla ıslatın. Tepsideki böreklerin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 1 yemek kaşığı tereyağını küçük porsiyonlara ayırın. Son olarak üzerine çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın