medyauzmani.com

Güneşte Kayısı Reçeli (Çok Faydalı)

Bismillah diyerek başlayalım, bereketler artsın. Reçel sevmeyenler için çok faydalı bir tarif.

Kayısı Reçeli Tarifi için,

İlk olarak sert kayısılar ayıklanır, yıkanır, çekirdekleri atılır ve istenildiği gibi kesilir.

Kayısılar derin bir tencereye konur, oraya şeker dökülür.

Kaynayana kadar kısık ateşte koyun.

Kaynayınca ocağın altı açılır.

20-25 dakika kaynattıktan sonra limon tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Güneşi yakalamak için tencereye tülbent koyalım.

Direkt güneş ışığı alan bir yere koyalım.

İstenilen kıvama gelince (güneşli günlerde 4-5 gün sürer ama kıvamın koyu olmasına dikkat edin)

Şişeleyin ve serin bir yerde saklayın.

Kayısı Reçeli hazır.

Şimdiden deneyen herkese iyi şanslar!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın