Güveçte istiridye mantarı nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 20 DK, güveç, istiridye mantarı nasıl pişirilir, istiridye mantarı, lezzetli, pratik, sebze, pratik tarifler
7 4.29 5 1
İstiridye mantarı ile ilk denemelerim çok güzel sonuç verdi 🙂 Onları da denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Güveç tarifinde istiridye mantarı malzemeleri
- 200 gr istiridye mantarı 1 adet Charleston biberi 1 orta boy domates 2 diş sarımsak 1/2 tatlı domates salçası 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta boy soğan Tuz ve karabiber
yapılışı:
Mantarları yıkayıp süzülmeye bırakalım, teflon bir tavaya yağı, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip 4-5 dakika kavuralım. Mantarları küçük parçalar halinde doğrayıp tavaya ilave edelim ve suyu bitene kadar soteleyelim. Biberlerin çekirdeklerini çıkaralım ve ince ince doğrayalım. Domatesleri küp şeklinde kesin ve tavaya ekleyin. 3-4 dakika daha kavurup baharatlarını atalım ve güveç tabaklarına paylaştıralım. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]