Harika bir tarifim var umarım denersiniz.
Öncelikle etin malzemelerini alıp soğanı doğrayalım.
Etin suyunu süzüp iyice bastırıp buzdolabında saklamayı unutmayın. Size nasıl yaptığımı anlatacağım, siz nasıl isterseniz öyle hazırlayabilirsiniz.
Et dinlenirken domates sosunu hazırlayın. Konserve ise doğrudan tencerede baharatlar ve sıvı yağ ile pişirip tuzunu ilave ettikten sonra altını kapatın.
Taze domates ise kabuklarını soyup doğrayın ve bir tencerede pişirin. Patlıcanı yıkayıp küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartmanın zamanı geldi.
On ilaç gibi tuzlu suda bekletmedim, patlıcanlarınız acıysa bekletebilirsiniz.
Elinizi ıslatın ve kalan sütunları ceviz büyüklüğünde veya istediğiniz şekilde açın ve kızarttığınız aynı yağda biraz patlıcanı bastırın.
Artık tüm malzemeleri hazırladığımıza göre önce patlıcandan sonra etten ve son olarak da domates sosundan güveç yemekleri hazırlıyoruz.
Fırınınıza göre süreyi ayarlayın ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin, fazla kurutmamaya özen gösterin.
umarım sıcak yemişsindir
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]