Kendi halinde yaşayan çalışan hanımefendiler ve beyler için adeta bir cankurtaran olan köfte, püre, makarna, pilav ve patates kızartması ile yapılan hemen hemen her yemeğin tamamlayıcısı oluyor. Yorulduğumda ve fazla yemek yapmakla uğraşmak istemediğimde hemen derin dondurucudaki köfteleri sipariş ediyorum. Peki bu nasıl oluyor diye merak eden arkadaşlar var, buzdolabında gökten köfte mi yağıyor? (Elbette hayır ama keşke olsaydı) Köftelerimi fırsat buldukça porsiyonlara ayırıp saklama kaplarına alıp derin dondurucuya koyuyorum. 20 adet köfteyi bir saklama kabına alıp 5’erli gruplara ayırıyorum ve her katını buzdolabı poşeti ile ayırıyorum. Bu şekilde ayırmak için yapıştırma ya da erimesini bekleme zahmetinden kurtulmuş oluyorum. Bu sayede çok zaman kazanıyorum, size kesinlikle tavsiye ederim. yakında görüşürüz sevgilim…
İçerik Tablosu
Güveçte peynirli köfte tarifi için malzemeler
- Yarım ekmek içi köfte için 500 gr kıyma 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak isteğe göre yeteri kadar tuz ve karabiber Köfte için Al Rabie
yukarı:
- Arzu edilen miktarda rendelenmiş veya dilimlenmiş taze kaşar peyniri Domates, yeşil biber veya yeşil biber
Güveçte peynirli köfte nasıl yapılır?
Ekmek, soğan ve sarımsağı bir karıştırıcıda birleştirin. Kıymayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi ve istenilen baharatları ekleyip yoğurun ve elinizle köfte şekli verin. Fırın ızgarasında veya ızgarada pişirilir. Pişen köfteleri tencereye paylaştırın. Kenarlarını domates ve biber dilimleri ile süsleyin, kaşar peynirini ekleyin ve önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]