medyauzmani.com

Güveçte Zade Kebap – En Sevdiğim Yemekler

Herkese merhaba burada yeniyim ilk tarifim umarım beğenirsiniz.

Etleri ufak ufak kesip bir tencerede suyunu bırakana kadar pişiriyoruz.

Pişen etlerin üzerine doğranmış soğan ve biberi ilave edip karıştırın.

Etin yağ oranı düşükse, daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

Kızarttıktan sonra salça ve baharatları atıp karıştırıyoruz.

Domates ve doğranmış domatesleri ekleyip karıştırıyoruz. 5 dakika. Kısık ateşte pişirip altını kapatalım.

Patatesleri küp küp doğrayıp orta derecede kızgın yağda kızartalım, sosa ilave edelim ve damak zevkinize göre tuz ekleyelim.

Patlıcanları ayıklayıp uzunlamasına kesip kızartıyoruz.

Közlenmiş patlıcanları güveç kaplarında hazırlıyoruz, et karışımımızla aynı şekilde doldurup patlıcanın ağzını kapatıyoruz.

Dilediğiniz zaman kaşar peynirini ekleyip 180°C fırında pişiriyoruz.

Güveçte zade kebabı hazır.

Denediler.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın