Halep Dolması – En Sevdiğim Yemek

İçli Halep Tarifi,

Kuru patlıcanları yıkayıp sıcak suda 15-20 dakika haşlayın. Onu kaynat.

Patlıcanlar yumuşayınca suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.

Bu yöntemi uyguladıktan sonra bir kaseye pirinç ve bulguru koyup suya koyalım.

Daha sonra doğranmış soğan, maydanoz, et, pirinç, bulgur, tuz, baharatlar, salça, maydanoz ve yağ tencereye ilave edilir ve her şey kaşındırılır.

Pişirdiğimiz kuru patlıcanların üzeri kapatılır.

Salçalı su hazırlanır ve çok kısık ateşte 25 dakika pişirilir.

Halep dolu ve hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın