Merhaba sevgili arkadaşım,
Sizlerin isteği üzerine uzun zamandır hamsi buharda pişirmek istiyordum. Babamdan aldığım tarife göre nefis bir buğulama yemeği hazırladık.
Buharlı ütülemede dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta vardır. Bu, soğanlar yumuşayana ve yiyecekler suda yüzmeden önce bir süre tavada kızartmaktır. Sote soğan, çiğ soğandan çok daha lezzetlidir.
Kapalı pişmesine gerek yok hamsileri açıp kılçıklarını çıkarıyoruz. Fırında sadece 15 dakika sürüyor.
Hazır balığı mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli oluyor 🙂
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Buğulanmış hamsi tarifi malzemeleri
- Hamsi 500 gr 4 küçük soğan (büyükse 2 tane) 1 büyük domates ¼ demet maydanoz Tuz Karabiber Zeytinyağı Yarım limon
Buğulanmış hamsi tarifi nasıl yapılır?
Hamsileri ayıklayın ve kemiklerini çıkarın. Suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Beyazda soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu kıyın. Domatesin yarısını küpler halinde kesin ve diğer yarısını ince dilimler halinde kesin. Tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Soğanı ekleyin ve soğan yumuşayana kadar iki dakika soteleyin. Domates küplerini soğanların üzerine ekleyin ve 1 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Soğanın üçte ikisini fırın tepsisine yayın. Üzerine hamsileri ters çevirerek dizin. Kalan soğanı hamsilerin üzerine yayın. Soyulmuş ve doğranmış limonları, ince doğranmış domatesleri ve bir tutam tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 250 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişen balıkları sıcak olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]