Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

Balık mevsiminde marketlerin hazırladığı omega 3’lü hamsiler yağlandığında harika bir hamsi yemeği yapalım ve haftada iki kez yiyelim.

Hamsi tarifi tavası için hamsilerimizi yıkayalım ve suyunu süzmeyi bırakalım (Hamsinin orta kemiğini kemiklerdeki kalsiyum kemiklerimizi güçlendirdiği için almadım çünkü onlar en çok kılçık tarafından çiğnenenler oluyor” uskumru buna dahildir”, çıkarmıyorum)

Ardından mısır unumuzu, unumuzu, toz biberi ve tuzu bir tepside karıştıralım, hamsilerimizin üzerine tuz koyalım, her iki duruma da bakalım, hamsilerimizi karıştırıp karıştıralım ve kenara alalım.

Tavamıza 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim ve her tarafı mayalanmaya bırakalım daha sonra dışarıdan başlayarak mısır ununa batırdığımız hamsilerimizi inci gibi birbirine bağlayalım. Ortasını da aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ dökelim, ocağın altını açıp pişirmeye başlayalım. Zaman zaman tavayı sallayalım ki yağ her tarafa dağılsın, dibi yanmasın. Hamsilerimizin altı pembeleşip pişince bir kapak veya tabak yardımıyla hamsilerimizi ters çevirelim biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hamsilerimizi de aynı şekilde hazırlayıp pişiriyoruz ve yanında yeşil salata ile servis ediyoruz.

Geçmişte bir sürü hamsi, hamsi pilavı, hamsi şiş yapmıştım, yapıp farklı şekillerde yiyelim. Araştırmalarıma göre uzmanlar, kalp hastalığı, Alzheimer, görme, sağlık, prostat, astım, diyabet vb. hastalıklara karşı koruyucu olduğunu söylüyor. hamile kadınlar ve yaşlılar için.

Ayrıca hamsi, çocuklarımızın büyüme ve gelişmesinde, migren ve depresyona karşı büyük fayda sağlayan, saç ve cilt sağlığını koruyan A ve D vitaminlerini de bünyesinde barındırmaktadır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın