Hamsili Pirinç (Orijinal Tarif) – En Sevdiğim Yemekler

Hamsili Pirinç Tarifi için,

Balıkların kemiklerini kırmadan çıkarın, iyice yıkayın ve suyunu süzmek için bir kevgir içinde bir kenara koyun.

Yaklaşık 20 dakika pirinci sıcak ve tuzlu suda bekletin, yıkayın ve kuruyana kadar süzün.

Soğan yemeklerini serpip bir tencereye koyun, yağ ve kuruyemişleri ekleyip kızartın, pirinç, kuş üzümü ve baharatları ekleyip birkaç dakika pişirin. Yanıyor.

2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pişirdikten sonra ince kıyılmış dereotu ve taze soğanı ekleyin, karıştırın, nefes almayı bırakın.

Büyük delicimi oda sıcaklığında tereyağı ile cömertçe yağlayın.

Balıkları yan yana yuvarlanacak şekilde resimdeki gibi birkaç kez hazırlayın.

Pilavı bastırmadan ortasına koyun, tekrar hamsi ile örtün, tuz serpin ve yağ dökün ve önceden ısıtılmış 250 ° C’de hafifçe kızarana kadar pişirin.

Hamsi Pilavı hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın